Vesti


ČETRDESET GODINA SARADNJE LOVACA KRAGUJEVCA I FOČE

    Krajem maja, u Foči, obeležana su dva jubileja: 110 godina lovstva i 40 godina pobratimske saradnje lovaca LU „Šumadija“ - Kragujevac i LU „Bakić“ - Foča.
     Ovim jubilejima osim predsednika Lovačkog saveza Republike Srpske – Vukašina Vojinovića i celog UO ovog saveza, načelnika Opštine Foča – gospodina Mašića i  predsednika Opštine Plužine – Mijuška Bajagića, ovim svečanostima prisustvovala je i delegacija lovaca Kragujevca, u kojoj su bili: Dragan Guberinić, sekretar LSCS, Bojan Stevanović, potpredsednik LU „Šumadija“ i Sveta Madžarević, lovni radnik Šumadije i autor knjige o četrdesetogodišnjoj saradnji lovaca Kragujevca i Foče „Zauvek prijatelji“.
       Povodom ovih svečanosti Lovački savez Centralne Srbije dodelio je Plaketu Lovačkom savezu Republike Srpske i Zlatni orden predsedniku Vukašinu Vojinoviću a LU „Šumadija“ – povelje zahvalnosti: Vlastimiru Prodanoviću, predsedniku LU „Bakić“, Zoranu Vukoviću, bivšem predsedniku ovog udruženja kao i LU „Bakić“.
      I, Lovački davez Republike Srpske i LU „Bakić“ poveljama i drugim priznanjima darovali su lovce Kragujevca i Lovačkog saveza Centralne Srbije.
      Četvorica lovaca LU „Šumadije“ proglašeni su za počasne članove „Bakića“ – Dragan Guberinić, Bojan Stevanović, Ljubiša Ivanović i Zoran Stamenović.
        Svečanost u Kragujevcu povodom četrdeset godina pobratimstva lovaca Foče i Kragujevca, organizovaće se 9. septembra, na dan kada je doneta odluka o bratimljenju sa lovcima Foče i na dan kada je 1887. godine, u hotelu „Takovo“, u Kragujevcu, doneta odluka o formiranju Kragujevačke lovačke družine, prve u tadašnjoj Kraljevini Srbiji, čime su postavljeni temelji organizovanog lovstva u Srbiji a kralj Milan Obrenović, proglašen za prvog počasnog predsednika.
 





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU