Vesti


DELEGACIJA GRADA KIJOV IZ ČEŠKE U POSETI KRAGUJEVCU

Višečlana delegacija češkog grada Kijova, koja je bila u poseti gradu Kragujevcu i sa gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem, potpisala Sporazum o saradnji i prijateljstvu, posetila je i Lovačko udruženje „Šumadija“.

Domaćini gostima iz Češke Republike bili su Milosav Zimonjić, predsednik LU „Šumadija“ i Tomica Radosavljević, predsednik Lovačkog saveza Centralne Srbije.

Delegaciju grada Kijova, predvodio je gradonačelnik František Lukl, koji je i predsednik Zajednice gradova i opština Češke, ali i jedan od mladih uglednih lovaca ove zemlje.

Gosti su obišli Fazaneriju u Šumaricama, razgledali stalnu postavku „Kragujevac kolevka lovstva Srbije i odgledali istorijski film o lovstvu u ovom kraju - „Kragujevac – kruna lovstva Srbije“.

Tokom višesatnog razgovora gradonačelnik František Lukl, podržavajući razvojna opredeljenja i način organizacije lovstva u Kragujevcu, iskazao je želju da ova dva grada, pored raznih oblika saradnje, ostvare i šire kontakte u oblasti lovstva, čime bi zajedničkim programima doprineli značajnom iskoraku lovstva ova dva grada.

S. Madžarević





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU