Vesti


DOMAĆINSKO ČUVANJE FAZANA

U svim raspoloživim volijerama širom kragujevačkog lovišta Lepenica, lovci su prihvatili mlade fazančiće, kako bi ih pripremili za ulazak u lovište. Time Lovačko udruženje „Šumadija“, nastoji da na najbolje mogući način „osveži“ lovište mladim fazanima, mada je ove godine dobra i prirodna reprodukcija ove vrste divljači. Planirano je unošenje oko 6.000 jedinki.
Ovde je dogovor među lovcima da sami kupuju koncentrovanu hranu i da organizuju stalno neprekidno dežurstvo. To je i najbolji način da se prati stanje mladih fazančića kako bi se posle određenog uzrasta i prilagođavanja prirodi pustili u lovište.
I Stručna služba ima zadatak stalnog obilaska prihvatilišta i uvida u stanje mladih fazana, koji su ove godine u punom kapacitetu.
U samom Lovačkom udruženju preduzimaju se i posebne mere u korišćenju Budžetskih sredstava za podsticaj lovstva, kako bi se gradile savremene volijere i novi lovno–tehnički objekti. Takvi objekti već su izgrađeni u Rogojevcu i Goločelu, a u toku je izgradnja prihvatilišta u Grbicama i Novom Milanovcu.
Na slici dežurni mladi lovci pored volijere u lužničkoj Dumači: Darko Radojević, Đorđe Đurđević i Miloš Radović.

S. M.





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU