Vesti


FESTIVAL LOVA RUMUNIJE POSVEĆEN 25 – GODIŠNJICI SARADNJE LOVACA BELOBREŠKE I LUŽNICA

U prisustvu najviših delegacija lovaca Rumunije i Srbije, u Staroj Moldavi, u Rumuniji, 28. septembra 2018. godine, na Drugom festivalu lova Rumunije, brojnim manifestacijama, obeleženo je 25 godina pobratimstva i saradnje lovaca Belobreške i Lužnica.

Ovaj veličanstveni skup otvorio je dr Nikolae Šelaru, generalni predsednik Lovačkog saveza Rumunije, rekavši da je ponosan, kad dva sela, jedno iz Šumadije i drugo iz Dunavske klisure, već četvrt veka povezuje dve države šireći neraskidivo prijateljstvo dvaju naroda. Uz to, dodao je, da se diči što je u Lužnicama 2007. godine, otvorio Dom prijateljstva lovaca Srbije i Rumunije.

U ime lovaca Srbije, preko 2.000 učesnika okupljenih na obali Dunava, sa izloženim mnogim lovačkim eksponatima i tradicionalnim obeležjima dve zemlje, pozdravio je Tomica Radosavljević, predsednik Lovačkog saveza Centralne Srbije i najužeg rukovodstva Lovačkog saveza Srbije.

Na ovoj manifestaciji sloge i zajedništva, osim lovaca, prisustvovali su i predstavnici najviših državnih organa dve susedne i prijateljske zemlje.

Ovaj lovački skup pozdravili su i predstavnici lovačkih organizacija i gradova Rešica, Kragujevca, Nove Moldave i Velikog Gradišta, kao i Lužnica i Belobreške.

Svi učesnici ovog jedinstvenog lovačkog skupa, pored jubilarnog bedža, dobili su i spomen – plakete, kao i odlikovanja lovačkih saveza Srbije, Rumunije i Centralne Srbije.





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU