Vesti


LOVAČKI PODMLADAK - PRED NOVIM UZLETOM

          Već tradicionalno, lovački podmladak Lovačkog udruženja „Šumadija“, u Kragujevcu, pleni pažnju javnosti širom Srbije. Čini se da nema skupa lovaca ili akcije u ovom lovištu a da tu ne učestvuju podmlatkari.

          Poslednjeg vikenda u junu, oko pedeset podmlatkara, okupljenih na Fazaneriji u Šumaricama, dogovorili su se o narednim aktivnostima na ovom području.

          Zajednički, pozdravljeni od predsednika ovog Lovačkog udruženja Milosava Zimonjića, pogledali su istorijski dokumentrani film „Kragujevac – kolevka lovstva Srbije“, autora Svete Madžarevića.

          Zatim, deci je govorio i Marko Pavlović, master lovstva, o mnogim pojedinostima vezanim za ovu oblast, prirodu i divljač.

          Sa podmlatkarima ovog junskog vrelog dana bili si i dobri poznavaoci lovstva „Šumadije“: Goran Radovanović, predsednik Skupštine, Dragan Guberinić, sekretar, predsednici sekcija – Bojan Stevanović, Žarko Živković i Miloš Obradović, kao i Saša Čekanović, koordinator Lovačkog podmlatka „Šumadija“, predstavnici Stručne službe, i drugi.

          Podmlatkari su bili u prilici da vide i odstreljenog srndaća odstreljenog toga dana, kojeg je u hladnjaču doneo lovac Radiša Novaković iz Čumića.

S. M.





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU