Vesti


ODRŽANI 22. SRPSKO-RUMUNSKI SUSRETI

Tradicionalni 22. srpsko – rumunski susreti prijateljstva lovaca „Riznica 2015“, održani su od 15 – 17. maja, u Kragujevcu i Lužnicama. Učesnike ovih susreta primili su u Skupštini grada Kragujevca, gradonačelnik Radomir Nikolić i načelnik Šumadijskog okruga Damjan Srejić.
       Pozdravljajući ambasadora Rumunije gospodina Daniela Banu, gradonačelnik Nikolić, je podsetio da saradnja naša dva naroda predstavlja najlepši primer sloge i prijateljstva na ovim evropskim prostorima.

      Povelju o saradnji potpisali su predsednici Udruženja srpsko – rumunskog prijateljstva lovaca „Riznica“ i Liga rumunsko – srpskog prijateljstva iz Temišvara, Sveta Madžarević i dr Nikolae Caran.
      Otvarajući susrete prijateljstva u Lužnicama ambasador Daniel Banu je izrazio svoje duboko poštovanje prema ovim manifestacijama i želju da oni i dalje predstavljaju najbolji primer saradnje dve države.
        Obraćajući se prisutnima Tomica Radosavljević, predsednik Lovačkog saveza Centralne Srbije, rekao je da će ova lovačka organizacija stajati uvek uz ovakve dobre i osmišljene programe. Predsednik Radosavljević uručio je i Zlatni orden LSCS – Mateju Lupi, gradonačelniku Nove Moldave i velikom lovnom radniku ovog dela Rumunije.
       Otvarajući Slikarsku koloniju i Okrugli sto na temu „Zaštita biodiverziteta i održivog razvoja“ kao i radionicu na temu „Uloga lovačkih i ribolovačkih organizacija u zaštiti flore i faune“, još jedanput su ovi susreti pokazali najbolji primer razmene iskustava i znanja u ovim oblastima, rekao je Ognjan Krstić, predsednik Saveza Srba u Rumuniji.
        Susrete su pozdravili i Borivoj Nikolić, koordinator saradnje, Milan Pažin, predsednik Skupštine, Miodrag Strnad iz Uprave za šume, Bratislav Ćirković iz Niša, dr Branislav Živković iz Žagubice, kao Goran Radovanović, predsednik Skupštine LU „Šumadija“ primajući najviše priznanje Povelju susreta.





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU