Vesti


DOMAĆINSKI PLAN GAZDOVANJA LOVIŠTEM “LEPENICA“

      Upravni odbor Lovačkog udruženja „Šumadija“, na sednici održanoj 14. aprila 2016. godine, razmatrao je niz aktuelnih pitanja iz domena gazdovanja lovištem „Lepenica“. Posle prebrojavanja divljači u lovištu, konstatovano je da je u granicama optimalne brojnosti, pa čak i više, izuzev zeca.

Doneta je odluka da lov na srndaća započne 13. maja 2016. godine, u svih 11 lovačkih sekcija. Preraspodelom je na predlog Komisije za uzgoj i zaštitu divljači, dogovoreno da se odstrel izvrši, u sekcijama: „Vodojaža 13, Sobovica 13, Trešnjevak 5, Uglješnica 7, Kremenac 5, Crni Vrh 5, Osaonica 6, Parlog 4, Rujevica 2, Žeželj 16 i Cerjak 2. Deset je predviđeno za komercijalni odstrel i sedam u stečenim obavezama. Lovci koji žele da idu u lov na srndaća mogu uplatiti povezanu cenu za izlaske od 1.500,00 dinara, a za pojedinačne izlaske po 500,00 dinara za lovca i toliko za pratioca.

Planiran je odstrel i 44 divlje svinje. Povezani izlazak za divlje svinje je 1.000,00 dinara.

Ove godine, u lovište će se uneti 6.000 šestonedeljnih fazanskih pilića koji će se uneti u izgrađena prihvatilišta. Ove godine u Ѕekciji Sobovica, gradiće se dva prihvatilišta i to u Lužnicama i Čumiću. Prepokriće se i Lovački dom u Desimirovcu. Predviđen je niz i drugih radova u ostalim sekcijama.

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU