Vesti


DVA DIVLjA VEPRA ODSTRELjENA U LUŽNICAMA

Da se divlje svinje mogu odstreliti i u Lužnicama, vekovima je bilo nezamislivo. Posebno znajući da ovo šumadijsko selo, uglavnom ravničarskog tipa, nikada nije pohodila ova divljač. No, sve to što je bilo nemoguće, odnedavno, početkom juna, postalo je moguće.

Nebojša Cvetković sa odstreljenim divljim veprom u Lužnicama

Uglednom lovcu i članu Saveta Sekcije „Sobovica“, iz Lužnica, poštaru Nebojši Cvetkoviću, osmehnula se neverovatna sreća i čekajući na čeki srndaća u redovnom lovu, ispred cevi karabina pojavilo se nekoliko divljih svinja. U početku, kako reče, pomislio je da sve to sanja. Ali, oštro oko i precizan pogodak potvrdio je da ispred njega leži pogođen divlji vepar od sedamdeset kilograma.

Već sledećeg vikenda sa iste čeke pao je vepar stotinjak.

Ovom uglednom lovcu radosti nije bilo kraja, a posebno meštanima Lužnica, kako lovcima tako i onima ispred mesne prodavnice, koji nisu verovali da se divlje svinje pucaju na atarima ovog pitomog mesta. Kako kažu, ovakav prizor, videli su jedino, pre dvadesetak godina kada su lužnički lovci doneli iz Belobreške u Rumuniji, divlju svinju.

Pretpostavlja se da su divlje svinje do Lužnica stigle sa Vučjaka, podnožja Rudnika, iz Vlakče i Stragara, gde ih ima sve više od kada se ispuštaju iz savremenog repro-centra.

                              S. M.

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU