Vesti


IN MEMORIAM - VLADIMIR KOSTIĆ GANDI

Vladimir Kostić GandiSa velikim žaljenjem i tugom obaveštavamo lovačku javnost da je danas, 21.03.2018. godine, posle duge i teške bolesti preminuo poznati lovni radnik, zaljubljenik u lov i prirodu, višegodišnji predsednik Lovačkog udruženja Kruševac

VLADIMIR KOSTIĆ - GANDI

1973. - 2018.

Pored funkcije predsednika LU Kruševac, Vladimir-Gandi Kostić je bio vrlo aktivan član Upravnog odbora Lovačkog saveza Srbije, a od samog osnivanja je bio jedan od vrlo uticajnih članova najužeg rukovodstva Lovačkog saveza centralne Srbije. Bio je poznat po svojoj beskompromisnoj borbi protiv loših stvari u lovstvu Srbije, a za dobrobit lovaca i lovstva, čemu je posvetio dobar deo svog života. Od tih svojih principa nije odustajao čak ni kad mu je zdravlje bilo obiljno narušeno - Gandi je ostao Gandi do kraja. Njegova reč, osećaj za pravičnosti, i dar da precizno razlikuje i odvoji dobro od lošeg su ga krasili do samog kraja. U lovstvu Srbije je bio poznatiji po svojim delima gde je ostavio dubok trag i nadimku koji je nosio, uspeo je da uradi za relativno kratko vreme nešto što neki drugi ne bi ni za tri života. Retki su oni iole upućeniji lovci u Srbiji koji nisu čuli za Gandija iz Kruševca. Prijatelji, sledbenici i istomišljenici su ga poštovali i kao čoveka i kao lovca, a neistomišljenici su zazirali šta će Gandi reći i uraditi - uradio je mnogo, a njegova reč je imala posebnu težinu.

Lovstvo Srbije je pretrpelo težak gubitak njegovim preranim odlaskom.

Kovčeg sa telom preminulog Vladimira Kostića - Gandija će, po njegovoj želji, biti izložen sutra, 22.03.2018. godine u Lovačkom domu u Kruševcu, gde će moći da mu se oda počast.

Sahrana preminulog će se obaviti 23.03.2018. u 13 časova na Novom groblju u mestu Parunovac.

Lovačko udruženje "Šumadija" Kragujevac izražava najdublje saučešće porodici preminulog, uz duboko poštovanje prema njegovom liku i delu.

Saučešće izražavamo i našim kolegama lovcima iz LU Kruševac, koji su izgubili pravog vođu i poznavaoca lova i lovstva.

NEKA JE VEČNA SLAVA I HVALA GANDIJU
ZA SVE ŠTO JE UČINIO ZA LOVSTVO SRBIJE!





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU