Vesti


LOVAČKI POHOD „CERJAK 2016“

Deseti po redu, jubilarni i tradicionalni, Lovački susreti „Cerjak 2016“, održani su prošlog vikenda u Novom Milanovcu, u organizaciji ove lovačke sekcije.
       Ova lovačka manifestacija, jedna je od dobro organizovanih ne samo u Lovačkom udruženju „Šumadija“, već i na prostorima centralne Srbije.
        Ovogodišnji lovački pohod „Cerjak 2016“, okupio je preko 200 lovaca sa ovih prostora koji su u prelepom danu obišli ovo lovište i odstrelili pet šakala i jednu lisicu. U prvi mah mislilo se da je „palo“ samo četiri šakala, međutim jedan je kasnije pronađen posle ranjavanja.
        U lepo uređenom domu u Novom Milanovcu, priređen je ručak i lovačko druženje uz dobru muziku, a lovci zdušno su se zahvaljivali organizatorima i posebno predsedniku ove dosta ozbiljne i radne sekcije – Bojanu Stevanoviću.

S.M.

U okviru ove manifestacije komisija za streljaštvo LU "Šumadija" organizovala je i pucanje glinenih golubova. Na vatrenoj liniji pojavilo se tridesetak lovaca a najbolji rezultat ostvario je SLOBODAN STOJANOVIĆ iz Gornje Sabante sa 13 pogođenih glinenih golubova. Drugi je bio BOJAN TODOROVIĆ iz Kragujevca sa 9, a treće mesto dele BOJAN ALEKSIĆ iz Gornje Sabante i NENAD NIKOLIĆ sa pogođenih 7 golubova. Sledeće druženje je na Žeželju 28. februara.

Z.M.

 

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU