Vesti


LOVAČKO POBRATIMSTVO PLUŽINA I KRAGUJEVCA

          Dugogodišnje prijateljstvo lovaca Kragujevca i Plužina, 4. avgusta, na Dan ove crnogorske opštine, overeno je trajnim pobratimstvom, potpisivanjem Povelje o bratimljenju. Ovaj dokument potpisali su predsednici Sportsko lovnog i ribolovnog društva „Bajo Pivljanin“ – Vlatko Joković i predsednik Lovačkog udruženja „Šumadija“ iz Kragujevca – Milosav Zimonjić.

          Potpisanom Poveljom o bratimljenju, ova dva udruženja trajno su se obavezali da će razvijati i čuvati prijateljstvo lovaca ali i stanovnika gradova Plužina i Kragujevca, i regiona Pive i Šumadije, na temeljima zajedništva naroda Crne Gore i Srbije, posebno na razvoju lova i lovstva, zaštite prirode i divljači, kao i ukupnog biodiverziteta.

          Ovoj svečanosti pored stotinak lovaca i građana Plužina, prisustvovali su predsednik Lovačkog saveza Crne Gore – Nikola Marković, predsednik opštine Plužine – Mijuško Bajagić i sekretar Lovačkog saveza Centralne Srbije – Dragan Guberinić.

          Pozdravljajući prisutne goste, Goran Radovanović, predsednik Skupštine LU „Šumadija“, je istakao, da je bratimljenje sa lovcima Plužina još jedna kocka u bogatom mozaiku pobratimstava Šumadinaca, jer su lovci Kragujevca već pobratimi sa lovcima Foče, Sente, Sjenice, Rešica i Paraćina.

          Povodom potpisivanja Povelje o bratimljenju, u Plužinama, Sveta Madžarević, predsednik Udruženja srpsko-rumunskog prijateljstva „Riznica“, otvorio je Treću međunarodnu slikarsku koloniju „Piva 2016“, uz učešće deset slikara iz Srbije, Rumunije, Republike Srpske i Crne Gore, na temu prirode i održivog razvoja.

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU