Vesti


NOVA KNJIGA I FILM

Korice knjige Povodom 130-godišnjice lovstva u Kragujevcu, koja će biti obeležene 9. septembra 2017. godine, Lovačko udruženje „Šumadija“, objavilo je knjigu „Kragujevac – kruna lovstva Srbije“, autora Svete Madžarevića.

Posle već objavljenih monografskih knjiga istog autora: „Istorija lovstva Kragujevca“; „Dok je sunca i vetra“ o saradnji lovaca Sente i Kragujevca; „Mostovi prijateljstva„ i „Riznica sećanja“ o saradnji lovaca Rumunije i Kragujevca; „Zauvek prijatelji“ o saradnji lovaca Kragujevca i Foče, i ova knjiga daje nove istorijske činjenice i prvi put istražene i neobjavljene podatke o lovstvu u ovom delu Srbije.

Recenzenti ove nove monografske knjige, koja je objavljena na velikom formatu i 224 kolor strane, su: prof. dr Svetlana Milošević Zlatanović i dipl.inž. Aleksandar Radosavljević.

Ovog puta pod istim imenom „Kragujevac – kruna lovstva Srbije“, isti autor je uradio i 18-minutni film, koji još jedanput mnogim činjenicama i podacima podseća na prve temelje organizovanog lovstva u Kraljevini Srbiji, kada je davne 1887. godine, kralj Milan Obrenović, postao prvi član tek formirane Kragujevačke lovačke družine.

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU