Vesti


NOVA POVELJA O BRATSTVU SA RUMUNIJOM

Posle dugogodišnje saradnje lovaca Lužnica i Belobreške iz Rumunije, i potpisanog Protokola o saradnji lovaca Kragujevca i Županije Karaš Severin, potpisana je i Povelja o bratimljenju lovačkih udruženja „Šumadija“ iz Kragujevca i Lovačke organizacije iz Nove Moldave iz Rumunije.

Svečano potpisivanje Povelje o bratstvu obavili su predsednici ove dve lovačke organizacije Milosav Zimonjić iz Kragujevca i Kristijan Gruja iz Nove Moldave. Klub lovaca iz Nove Moldave, u okviru kojeg se nalaze i lovci Belobreške, pripada Asocijaciji lovaca Županije Karaš Severin iz Rešica.

Lovačka organizacija iz Nove Moldave pokriva područje od šest rumunskih opština koje se nalaze uz obalu Dunava, u površini od 65.000 hektara, i gazduje sa skoro svim vrstama divljači.

U delegaciji Lovačkog udruženja „Šumadija“, pored predsednika Milosava Zimonjića, bili su Goran Radovanović, predsednik Skupštine, Dragan Guberinić, sekretar i Sveta Madžarević, član Upravnog odbora. Tom prilikom utvrđeni su dalji oblici već postojeće saradnje lovaca, ali i način buduće organizacije lova, posebno sa aspekta bezbednosti i prenosa oružja preko granice.

S. M.

 

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU