Vesti


OTVOREN SAJAM LOVA U KRAGUJEVCU

          U Kragujevcu, 28. maja 2015. godine, u prisustvu brojnih gostiju i izlagača, svečano je otvoren Sedmi međunarodni sajam lova, ribolova i lovnog turizma „Kraguj M“. Organizatori i pokrovitelji sajma: „Meteor stil“, Lovački savez Centralne Srbije i Grad Kragujevac, sa mnogim izlagačima pokazali su dobru organizovanost i kvalitetne izložbene postavke koje mame mnoge posetioce.

Otvaranje sajma          Prisutne izlagače i goste pozdravili su: Dragoljub Dimovski, vlasnik „Meteor stila“, Tomica Radosavljević, predsednik Lovačkog saveza Centralne Srbije, Saša Stamatović, direktor Uprave za šume i Dragan Šormaz, predsednik Lovačkog saveza Srbije.

          Ovogodišnji sajam svečano je otvorio dr Damjan Srejić, načelnik Šumadijskog okruga, rekavši da iz godine u godinu, Kragujevac i Šumadija, postaju sve bolji domaćini učesnicima i gostima sajma, što doprinosi boljem plasmanu, kvalitetnoj ponudi i većoj poseti ovom području Šumadije.

          Takođe, na brojnim tribinama i savetovanjima, koje se organizuju tokom sajma, mnogi naučni i stručni radnici doprineće unapređenju lova i ribolova ali i zaštiti prirodnih resursa i unapređenju biodiverziteta širom Srbije.Podmlatkari

          Predzadnjeg dana sajma prirediće se i nadmetanje u kuvanju lovačkog gulaša i riblje čorbe.
          Pre otvranja sajma podmlatkarima LU „Šumadije“ svečano su uručene knjižice.
          Sajam je otvoren do 31. maja 2015. godine.

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU