Vesti


PLAKETA – MUZEJU LOVSTVA BORIVOJA NIKOLIĆA

Delegacija Lovačkog saveza Centralne Srbije i Lovačkog udruženja „Šumadija“, nedavno je boravila u Rumuniji u poseti lovcima Županije Karaš Severin, Novoj Moldavi, Belobreški, Diviču, i Muzeju lovstva Borivoja Nikolića.
Ovom prilikom vođeni su razgovori o daljim oblicima pobratimske saradnje lovaca Lovačkog udruženja „Šumadija“ i Asocijacije lovaca Županije Karaš Severin iz Rešica, kao i lovaca Belobreške i Lužnica.
Ocenjeno je da je saradnja lovaca Belobreške i Lužnica, koja traje dvadeset godina, očit primer dobre lovačke saradnje i da istu treba nastaviti kao i nove oblike kontinuirane pobratimske saradnje lovaca „Šumadije“ i Karaš Severina.
Boraveći u Dunavskoj klisuri delegacija iz Srbije je zajedno sa predstavnicima lovaca Nove Moldave, posetila Muzej lovstva Borivoja Nikolića i uručila Plaketu Lovačkog saveza Centralne Srbije za doprinos unapređenju lovstva dve države i dva udruženja.
Dogovoreno je da se ovakvi konsultativni razgovori obavljaju svake godine, što će doprinositi daljem prijateljstvu lovaca i naroda dve susedne i prijateljske zemlje.
Delegacija iz Srbije i domaćini posetili su Manastir Bazjaš, koji je izgradio Sveti Sava, Preduzeće „Petrobanat“, a upriličen je i prijem u Opštini Nova Moldava.
U delegaciju su bili Milosav Zimonjić, Goran Radovanović, Dragan Guberinić i Sveta Madžarević.

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU