Vesti


Pobratimski lov u Paraćinu

          Na kraju sezone lova na fazana Lovačko udruženje "Paraćin" organizovalo je za lovce Lovačkog udruženja "Šumadija" iz Kragujevca lov na fazana i fazansku koku 29.11.2014.godine.

          Druženje lovaca iz Paraćina i Kragujevca već je upriličena u Kragujevcu prošle godine, a ovo je bila uzvratna poseta pobratimskom udruženju u Paraćinu.

          Cilj ovakvih akcija je negovanje sportskog duha i lovačke etike među lovcima, kao i doprinos razvoju lovstva i kinologije u Srbiji.

          40-ak lovaca iz Kragujevca i Paraćina sa svojim psima, vernim pratiocima u lovu, lovilo je  u rezervatu "Zmič" Lovačkog udruženja "Paraćin". Domaćini su se potrudili da ostave dobar utisak prilikom organizacije ovakvog skupa, što su gosti umeli da primete i cene.

          Predsednici pobratimskih udruženja iz Kragujevca i Paraćina, Milosav Zimonjić i Nikola Lešjanin, saglasni su u oceni da su ovakvi skupovi pobratimskih udruženja veoma korisni za obe strane, kao i da je u budućnosti u planu da lovci jednog udruženja mogu kao redovni lovci loviti i u drugom, pobratimskom udruženju.

          Da ova pobratimska saradnja ima višestruki i širi značaj potvrdio je i sekretar Lovačkog saveza Centralne Srbije Dragan Guberinić podsetivši da ovo prvo pobratimstvo 2 lovačka udruženja na teritoriji Lovačkog saveza Centralne Srbije.

          Sam lov je protekao uspešno i u odličnoj atmosferi, koja je nastavljena na druženju nakon lova. Izražena je obostrana želja da se lovci pobratimi uskoro ponovo susretnu u nekom budućem lovu.

 

Pobratimski lov 29.11.2014.godine - Kanal "M"





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU