Vesti


Potpisana povelja o bratimljenju LU "Paraćin" i LU "Šumadija"

          07.12.2013.godine, kako je ranije najavljeno, poptisana ja Povelja o bratimljenju LU "Paraćin" iz Paraćina i LU "Šumadija" iz Kragujevca.

Potpisivanje Povelje o bratimljenju   Povelju su u ime Lovačkih udruženja Potpisivanje Povelje o bratimljenjupotpisali predsednici Udruženja Nikola Lešjanin i Milosav Zimonjić, a prisustvovali su i predstavnici Lovačkog saveza Centralne Srbije na čelu sa predsednikom Tomicom Radosavljevićem i sekretarom Draganom Guberinićem, kao i predsednici Skupština Dragiša Jovanović i Goran Radovanović, članovi Upravnih odbora, predsednici komisija i lovci oba Lovačka udruženja. Od gostiju su takođe prisustvovali predstavnici pobratimskih udruženja LU "Bakić" iz Foče na čelu sa predsednikom Vlastom Prodanovićem, LU "Vrhovi" iz Sjenice na čelu sa predsednikom Mensurom Gičevićem, dok su pobratimi iz LU "Senta" iz Sente i prijatelji iz Lovačkog saveza Kosova i Metohije iz opravdanih razloga odsustvovali, ali su isti poslali telegrame podrške za uspešnu saradnju. Događaj je propraćen i sa medijske strane.

          Ovo je prvo pobratimstvo lovcima Paraćina, a 5. lovcima Kragujevca. Takođe, ovo je 1. pobratimstvo dva Lovačka udruženja na nivou Lovačkog saveza Centralne Srbije.

          Susret lovaca počeo je ranije istog dana zajedničkim lovom u Korman Polju, a u lovištu je bio priređen i lovački doručak.

Prilog RT Kragujevac:





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU