Vesti


SAVREMENA VOLIJERA U GRBICAMA

Kragujevačko lovačko udruženje „Šumadija“ krupnim koracima grabi ka najvećim dometima savremenog lovstva u ovom kraju centralne Srbije. Pored već postojećih i izgrađenih najsavremenijih volijera za fazančiće u Rogojevcu i Grošnici, na Sv. Pantelejmona, svečano su uneti i mladi fazančići u novoizgrađeno prihvatilište u prelepim predelima Grbica.

Ovaj objekat koji je izgrađen po svim propisima, prostire se na 400 kvadratnih metara, i sa predhodna dva u Lovačkoj sekciji „Uglješnica“, moćiće u jednom turnusu da porihvati oko 1.000 mladih fazančića. Posle odrastanja i prilagođavanja prirodi biće pušteni u lovište.

Najveći trud oko izgradnje ovog savremenog lovno-tehničkog objekta uložili su, predsednik ove sekcije i iskusni lovni radnik ovog kraja Šumadije - Žarko Živković i sekretar LU „Šumadija“ - Dragan Guberinić.

Oko sto lovaca Lovačke sekcije „Uglješnica“ u narednoj jesenjoj lovnoj sezoni, pored prirodnog priraštaja, biće u prilici da love i oko hiljadu fazana iz veštačke produkcije. I ovaj objekat građen je iz budžetskih sredstava za razvoj lovstva u Srbiji.

Prigodnoj svečanosti u Grbicama, u porodici Živković, pored mnogih gostiju iz okruženja prisustvovali su i: Milosav Zimonjić Ziki, predsednik i Bojan Stevanović, potpredsednik LU „Šumadija“.

S. M.





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU