Vesti


ŠUMADIJSKA LIGA 2015.GODINE

NAJBOLJIM PUCNJEM DO POBEDE

Jedno od mnogih takmičenjaŠumadijska liga u gađanju glinenih golubova navršila je punih petnaest godina postojanja i rada. Formirana je 2000. godine od strane pet LU, i to: ''Šumadija'' iz Kragujevca, ''Srebrnica'' iz Stragara, ''Karađorđe'' iz Topole, ''Gradište'' iz Rače i ''Vladan Milošević'' iz Knića. Za to vreme prešla je vrlo dinamičan razvojni put, a po rezultatima koje je postigla – jedna od najboljih liga u Republici Srbiji. Broj LU koji su pristupali Šumadijskoj ligi uvećavao se svake godine i narastao na 16 učesnika. U tom trenutku, liga se prostirala od Beograda do Niša i od Aranđelovca do Jagodine. Po broju udruženja, teritoriji i članovima koje predstavlja, najbrojnija je i najveća liga u Srbiji. Zbog daljeg razvoja lovnog streljaštva od postojećih članica formirana je nova – Južna liga.
U prošloj sezoni, posle pet održanih kola, najbolji rezultat postigla je ekipa LU ''Karađorđe'' iz Topole a pojedinačno najbolji je bio Zoran Blagojević član ekipe LU ''Gradište'' iz Rače.
Za ovu godinu učešće je najavilo devet ekipa i to: ''Šumadija'' iz Kragujevca, ''Karađorđe'' iz Topole, ''Gradište'' iz Rače, ''Kraljevo'' iz Kraljeva, ''Jelen'' iz Natalinaca, ''Rade Joksić'' iz Ježevice, ''Čačak'' iz Čačka, ''Knjaz Miloš'' iz Požege i ''Bukulja'' iz Aranđelovca. Liga je otvorena za sva nova udruženja koja imaju želju da uzmu učešće.
Zajednički sastanak svih članova lige zakazan je za 8. maj 2015. godine, u prostorijama LSCS u Kragujevcu. Na njemu će biti donet kalendar takmičenja za sezonu 2015. i dogovorena dalja saradnja udruženja u razvoju lovnog streljaštva na prostoru LSCS. Planirano je održavanje šest kola u ovoj kalendarskoj godini. Prvo kolo počinje u drugoj polovini juna a poslednje je planirano za kraj avgusta. Rezultati u ligi su toliko izjednačeni da se pobednik nezna do zadnjeg kola, a često na kraju takmičenja odlučuje raspucavanje. Tri prvoplasirane ekipe i deset najboljih pojedinaca plasiraće se za finale liga LSS koje se održava krajem septembra, u Sportskom centru ''Kovilovo'' u Beogradu.


Zoran Maksimović,
komesar Šumadijske lige





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU