Vesti


U POSETI POBRATIMI IZ STARE MOLDAVE (RUMUNIJA) I SENTE

Pobratimi

Dugogodišnja prijateljstva lovaca Kragujevca sa lovcima pobratimskih lovačkih udruženja, i ove jeseni, u središtu pažnje je aktuelnog rukovodstva „Šumadije“, najstarije lovačke organizacije na prostorima Srbije, osnovane davne 1887. godine.

Poslednjeg vikenda u septembru gosti lovaca „Šumadije“ bila su pobratimska udruženja iz Nove Moldave u Rumuniji i Sente.

Sa najvišim rukovodstvom ova dva pobratimska udruženja, tokom boravka u Kragujevcu, utvrdili smo dalje oblike saradnje i prijateljstva, i u kojim oblastima lova i lovstva ćemo ubuduće sarađivati, nastavljajući decenijsku pobratimsku saradnju, uz organizaciju i povremenih lovova, istakao je predsednik Lovačkog udruženja „Šumadija“ Ljubiša Ivanović.

Kako se očekuje narednih vikenda gosti ovog kragujevačkog lovačkog udruženja biće pobratimi iz Sjenice i Paraćina, a očekuje se dolazak i lovaca Foče.

Istovremeno, odlazićemo i u goste kod svojih pobratima, a organizovana su i sekcijska druženja jer i između sekcija Lovačkog udruženja „Šumadija“ i drugih lovačkih udruženja već godinama postoji saradnja na osnovu potpisanih protokola i povelja, kaže predsednik Skupštine LU „Šumadija“ Bojan Stevanović.





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU