Vesti


USPEŠAN LOV NA ŠAKALE I LISICE

Uspešan lov na šakale i lisice 2015.godineSedmi lov na šakale i lisice „Novi Milanovac 2015.“, koji godinama uspešno organizuje Lovačka sekcija „Cerjak“, Lovačkog udruženja „Šumadija“ u Kragujevcu, pokazao je dobru organizaciju ove lovačke manifestacije.

Sa nekoliko lovačkih zborišta, preko 150 lovaca, po lepom februarskom danu i snegu koji je pao predhodne noći, krenuli su kroz lovište tražeći šakale i lisice.

- I, ova manifestacija pokazala je svu lepotu lovačkog druženja i želju lovaca da čišćenjem terena od predatora očuvaju lovište a time i divljač, znajući da je šakal najveća zatra za lovište a da i lisice ne zaostaju mnogo za njima, kaže Bojan Stevanović, predsednik ove lovačke sekcije i potpredsednik LU „Šumadija“.

U ovom lovačkom pohodu odstreljeno je devet lisica i jedan šakal.

Iza toga lovci su se nadmetali u gađanju glinenih golubova. Titulu šampiona u ovoj lovačkoj disciplini poneo je lovac Bojan Todorović, iz Kragujevca, dok je drugoplasirani Milan Prokić, iz Resnika a treće Slobodan Stojanović, iz Gornje Sabante . Ovo takmičenje kao i mnoga druga širom centralne Srbije, organizuje komesar Šumadijske lige, Zoran Maksimović Maksa.

Za sve učesnike ovog lovačkog druženja organizovan je ručak (lovački pasulj i šumadijski čaj) u lepo uređenom domu kulture u Novom Milanovcu.

Sv. M.

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU