Vesti


ZASEDALA KOMISIJA ZA IZMENU PRAVILNIKA

Zasedanej Komisije za izmenu PravilnikaKomisija za predlog izmena pravilnika donetih u skladu sa novim Zakonom o držanju i nošenju oružja, koju je formirao Upravni odbor Lovačkog saveza Srbije, zasedala je u punom sastavu 12. aprila, ove godine, u Kragujevcu.

I, na ovom skupu, ukazano je na sve probleme koje kod lovaca Srbije, donose sadašnji pravilnici, pre svega Pravilnik o utvrđivanju zdravstvene sposobnosti fizičkih lica za držanje i nošenje oružja. Neophodno je da pojedine odredbe ostanu kao što je utvrđivanje psihofizičke sposobnosti, a sve druge koje narušavaju integritet ličnosti lovaca, pre svih starih, tražeći od njih zdravstvene pojedinosti kao da su „piloti supersoničnih aviona“.

Bilo je dosta reči i o predlogu izmena Pravilnika o obuci u rukovanju vatrenim oružjem, uslovima za bavljenje popravljanjem i prepravljanjem oružja i prometom oružja i municije.

Svi predlozi za izmenu pravilnika, koji su već usaglašeni, biće u pisanom obliku uskoro dostavljeni nadležnim ministarstvima na dalju proceduru.





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU