Pobratimska saradnja


Duga je tradicija Kragujevca, kao centralnog grada Šumadije, da ostvaruje saradnju sa mnogim mestima u zemlji i svetu. Uglavnom, ta saradnja i prijateljstvo pretvara se u trajne pobratimske veze, ne samo tih mesta, već i naroda toga kraja.

I lovci Kragujevca, idu tim putem. Danas, Lovačko udruženje “Šumadija”, ima potpisane povelje o bratimljenju sa Lovačkim udruženjem “Bakić”, iz Foče (Republika Srpska), Asocijacijom lovaca Karaš – Severin, iz Rešica (Rumunija), i iz Srbije: Lovačkim udruženjem “Senta”, iz Sente, Lovačkim udruženjem “Vrhovi”, iz Sjenice, Lovačkim udruženjem "Paraćin" iz Paraćina i Lovačkim udruženjem "Bajo Pivljanin" iz Plužina. Ova dugogodišnja saradnja odvija se kroz razmenu delegacija, posete pobratima i njihovih porodica, razmenu lovačkih iskustava i zajedničke nastupe na smotrama, izložbama i takmičenjima.

Osim saradnje na nivou Lovačkog udruženja “Šumadija”, postoji i saradnja lovačkih sekcija i lovačkih aktiva sa srodnim lovačkim revirima u okruženju i šire.

Takođe, Lovačko udruženje “Šumadija”, pripada Lovnom regionu “Centralna Srbija”, kome pripadaju još 37 lovačkih udruženja, i kroz različite programe ostvaruje zapažene aktivnosti na ovim prostorima Srbije i u okviru Lovačkog saveza Srbije.

Foto galerija