Lovno streljaštvo


ŠUMADIJSKA LIGA (2012. GODINA)

Šumadijska liga u gađanju glinenih golubova navršila je punih trinaest godina postojanja i rada. Formirana je davne 2000.-te godine od strane pet L.U. i to: ''Šumadija'' iz Kragujevca, ''Srebrnica'' iz Stragara, ''Karađorđe'' iz Topole, ''Gradište'' iz Rače i ''Vladan Milošević'' iz Knića. Za to vreme prešla je vrlo dinamičan razvojni put, a po rezultatima koje je postigla – jedna od najboljih liga u Republici Srbiji. Broj L.U. koji su pristupali Šumadijskoj ligi uvećavao se svake godine i narastao na 15 članova. U tom trenutku, liga se prostirala od Beograda do Niša i Aranđelovca do Jagodine. Po broju L.U., teritoriji i članovima koje predstavlja je najbrojnija i najveća liga u R.Srbiji. Zbog daljeg razvoja lovnog streljaštva iz njenih redova formirana je nova – ''Južna liga''.


Šumadijska liga 2012Ove godine u okviru Šumadijske lige takmičilo se sedam L.U. i to: ''Šumadija'' iz Kragujevca, ''Karađorđe'' iz Topole, ''Kosmaj'' iz Sopota, ''Kraljevo'' iz Kraljeva, ''Rade Joksić'' iz Ježevice, ''Čačak'' iz Čačka i ''Jelen'' iz Natalinaca. Dana 11. maja ove godine, u prostorijama LSCS u Kragujevcu, održan je zajednički sastanak svih članova lige na kome je donet kalendar takmičenja za sezonu 2012. i dogovorena dalja saradnja L.U. u razvoju lovnog streljaštva na prostoru LSCS.


Dana 17. juna u Bapskom Polju – Kraljevo domaćin prvog kola Šumadijske lige bilo je L.U. ''Kraljevo'' iz Kraljeva. Strelce i goste pozdravio je Predsednik Uroš Đoković i poželeo im puno sportskih uspeha u nastupajućoj sezoni. Posle prve serije od 25 golubova, najbolji rezultat postigao je Maksimović Zoran, član L.U. ''Šumadija'' iz Kragujevca, pogodivši 23, a posle plej ofa rezultat je bio sledeći. Prvo mesto osvojio je Pančić Miodrag, član L.U. ''Kosmaj'' iz Sopota sa 41 pogotkom, drugi je bio Radosavljević Radisav, član L.U. ''Šumadija'' iz Kragujevca sa 39 pogodaka a treće mesto, posle raspucavanja, osvojio je Borisavljević Dušan, član L.U. ''Jelen'' iz Natalinaca sa 37. U ekipnoj konkurenciji prvo mesto pripalo je L.U. ''Šumadija'' iz Kragujevca sa 65 pogođenih goluba, drugoplasirana ekipa je L.U. ''Kosmaj'' iz Sopota sa 57 dok je treće mesto pripalo ekipi L.U. ''Jelen'' iz Natalinaca sa 55 pogođenih golubova. Najboljim pojedincima i ekipama medalje, plakete i diplome LSCS uručio je Uroš Đoković, Predsednik L.U. ''Kraljevo'', a na izvanrednoj organizaciji prvog kola lige, u ime svih takmičara, domaćinima se zahvalio Komesar lige Maksimović Zoran. Posle takmičenja, lovci su nastavili druženje na strelištu pored Morave, uz razne lovačke đakonije, pepričavajući lovačke doživljaje i anegdote sa predhodnih takmičenja.


Dana 24. juna u Ovsištu, domaćin drugog kola Šumadijske lige bilo je L.U. ''Karađorđe'' iz Topole. Prisutne strelce i goste pozdravio je Predsednik L.U. Velizar Miljković, poželeviši im dobre rezultate. Najbolji rezultat i prvo mesto osvojio je Stepanović Ljubiša, član L.U. Šumadija iz Kragujeva sa 40 pogođenih golubova, drugo mesto pripalo je Pančić Miodragu, članu L.U. ''Kosmaj'' iz Sopota sa 39 pogodaka a treće mesto osvojio je Jovanović Bojan, član L.U. ''Karađorđe'' iz Topole. U ekipnoj konkurenciji vodila se izjednačena borba. Pet ekipa delilo je svega dva goluba razlike. Tri ekipe su pogodile po 58 golubova i posle uzbudljivog raspucavanja rezultat je bio sledeći. Prvo mesto osvojila je ekipa L.U. ''Kosmaj'' iz Sopota 58, drugo mesto pripalo je domaćinima, L.U. ''Kararađorđe'' iz Topole 58, treće mesto osvojila je ekipa L.U. ''Rade Joksić'' iz Ježevice 58, četvrta je bila ekipa L.U. ''Šumadija'' iz Kragujevca 57 a peto mesto je pripalo ekipi L.U. ''Jelen'' iz Natalinaca sa 56 pogođenih golubova. Najboljim pojedincima i ekipama medalje, plakete i diplome LSCS uručio je Velizar Miljković, Predsednik L.U. ''Karađorđe'' iz Topole, a lovci su nastavili druženje uz šumadijske specijalitete.


Dana 05. Avgusta na strelištu ''Vinjište'' u Kragujevcu, domaćin trećeg kola Šumadijske lige bilo je L.U. ''Čačak'' iz Čačka. Strelište L.U. ''Čačak'' je u uzgradnje, pa im je L.U. ''Šumadija'' iz Kragujevca za ovu priliku ustupilo svoje. Prisutne strelce i goste pozdravio je Upravnik lovišta L.U. ''Čačak'' Bratislav Braca Bojović, poželeviši im dobre sportske rezultate. Posle prve serije od 25 golubova, najbolji rezultat postigao je Radosavljević Radisav, član L.U. ''Šumadija'' iz Kragujevca pogodivši 24. Šest najboljih pojedinaca plasiralo se u plej of i krajnji rezultat bio je sledeći. Prvo mesto pripalo je Dimitrijević Saši član L.U. ''Rade Joksić'' iz Ježevice sa 41 pogođenih golubova a trojica takmičara sa 40 golubova su raspucavali na naredna tri mesta. Posle uzbudljivog raspucavanja, drugo mesto pripalo je Ivaneži Branku (40), član L.U. ''Rade Joksić'' iz Ježevice, treći je bio Stepanović Ljubiša (40), član L.U. ''Šumadija'' iz Kragujevca a četvrto mesto pripalo je Radosavljević Radisavu (40), član ''L.U. ''Šumadija'' iz Kragujevca. U ekipnoj konkurenciji prvo mesto osvojula je ekipa L.U. ''Šumadija'' iz Kragujevca koja je pogodila 66 golubova, druga je bila ekipa L.U. ''Rade Joksić'' iz Ježevice sa 63 pogotka, treća je bila ekipa LU. ''Kosmaj'' iz Sopota 58, četvrta ekipa L.U. ''Kraljevo'' iz Kraljeva sa 57, dok je peto mesto pripalo ekipi L.U. ''Jelen'' iz Natalinaca sa 56 pogođenih golubova. Najboljim pojedincima i ekipama, medalje, plakete i diplome LSCS určio je Bratislav Braca Bojović, Upravnik lovišta L.U. ''Čačak'' iz Čačka. Druženje na strelištu nastaveno je uz razne lovačke specijalitete.


Dana 12. avgusta na strelištu ''Vinjište'' održano je četvrto kolo Šumadijske lige a domaćin je bio L.U. ''Šumadija'' iz Kragujevca. Prisutne takmičare i goste pozdravio je Slobodan Đusić, član upravnog odbora L.U. ''Šumadija'', poželevši im dobrodošlicu i dobre sportske rezultate. Rezultati četvrtog kola umnogome su određivali redosled u generalnom plasmanu. Posle plej ofa prvo mesto osvojio je Dimitrijević Saša član L.U. ''Rade Joksić'' iz Ježevice sa 40 pogođenih golubova, drugi je bio Radosavljević Radisav, član L.U. ''Šumadija'' iz Kragujevca sa 39, treće mesto je zauzeo Lazarević Zoran član L.U. ''Karađorđe'' iz Topole sa 38 a sa 36 pogođenih golubova četvrto mesto dele Maksimović Zoran član L.U. ''Šumadija'' iz Kragujevaca i Pančić Miodrag član L.U. ''Kosmaj'' iz Sopota. U ekipnoj konkurenciji prvo mesto osvojila je ekipa L.U. ''Kosmaj'' iz Sopota sa 61 pogođenim golubom, drugo mesto osvojila je ekipa L.U. Rade joksić'' iz Ježevice sa 59 golubova dok je treća bila ekipa L.U. ''Šumadija'' iz Kragujevca sa 58 pogođenih golubova.


U generalnom plasmanu posle četiri kola titulu ŠAMPIONA LIGE u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je RADOSAVLjEVIĆ RADISAV član L.U. ''Šumadija'' iz Kragujevca. On je uspeo da odbrani titulu najboljeg, koju je osvojio prošle godine, što do sada nije pošlo za rukom nijednom takmičaru u Šumadijskoj ligi. Drugo mesto osvojio je Pančić Miodrag član L.U. ''Kosmaj'' iz Sopota a treće mesto, posle raspucavanja osvojio je Jovanović Bojan član L.U. ''Karađorđe'' iz Topole.


U ekipnoj konkurenciji titulu ŠAMPION LIGE osvojila je ekipa L.U. ''ŠUMADIJA'' iz Kragujevca sa 246 pogođenih golubova, drugo mesto pripalo je ekipi L.U. ''Kosmaj'' iz Sopota sa 234 golubova, posle raspucavanja treća je ekipa L.U. ''Rade Joksić'' iz Ježevice sa 229 golubova, četvrto mesto osvojila je ekipa L.U. ''Karađorđe'' sa 229 golubova, peto mesto pripalo je ekipi L.U. ''Čačak'' iz Čačka sa 197 golubova, šesta je ekipa L.U. ''Kraljevo'' iz Kraljeva sa 185 golubova dok je sedma ekipa L.U. ''Jelen'' iz Natalinaca sa rezultatom 183.
Na prigodnom ručku strelce je pozdravio Predsednik L.U. ''Šumadija'' Zimonjić Milosav i istakao da su strelci ''Šumadije'' aktivno prisutni u radu lige od njenog osnivanja, a zatim je najboljim strelcima četvrtog kola uručio medalje, plakete i diplome LSCS.


Ispred LSCS lovce i goste je pozdravio Dragan Guberinić, Sekretar LSCS, istakavši da će LSCS nastaviti da pomože i podržava dalji razvoj lovnog streljaštva na ovim prostorima. Zatim je najboljim pojedincima i ekipama u generalnom plasmanu uručio izuzetno lepe pehare i diplome LSCS.


Tri prvoplasirane ekipe Šumadijske lige i deset najboljih pojedinaca, plasirali su se za učešće na finale svih liga Republike Srbije, koje se održava 23. septembra u Beogradu, na strelištu sportskog centra ''Kovilovo''.

Komesar Šumadijske lige:
Maksimović Zoran

REZULTATI ŠUMADIJSKE LIGE 2012

1.KOLO
2.KOLO
3.KOLO
4.KOLO

 

REZULTATI ŠUMADIJSKE LIGE 2013

1. KOLO
2. KOLO
3. KOLO
4. KOLO
5. KOLO
6. KOLO

REZULTATI ŠUMADIJSKE LIGE 2014

1. KOLO
2. KOLO
3. KOLO
4. KOLO
5. KOLO
 

REZULTATI ŠUMADIJSKE LIGE 2015

1. KOLO
2. KOLO
3. KOLO
4. KOLO
5. KOLO
 

REZULTATI ŠUMADIJSKE LIGE 2016

1. KOLO
2. KOLO
3. KOLO
4. KOLO
5. KOLO
 

REZULTATI ŠUMADIJSKE LIGE 2017

1. KOLO
2. KOLO
3. KOLO
4. KOLO
5. KOLO
6. KOLO

REZULTATI ŠUMADIJSKE LIGE 2018

1. KOLO
2. KOLO
3. KOLO
4. KOLO
5. KOLO
6. KOLO

REZULTATI ŠUMADIJSKE LIGE 2019

1. KOLO
2. KOLO
3. KOLO
4. KOLO
5. KOLO
6. KOLO

 

REZULTATI ŠUMADIJSKE LIGE 2020

1. KOLO
2. KOLO
3. KOLO
4. KOLO
5. KOLO
6. KOLO