Vesti


Обавештење о новој Наредби Владе Републике Србије о забрани окупљања на јавним местима, у затвореном и на отвореном простору, и начину поступања приликом организовања лова

Поштовани,

Обавештавамо Вас да је 06.11.2020. донета нова Наредба о забрани окупљања у Републици Србији на јавним местима у затвореном и отвореном простору и да је иста ступила на снагу 07.11.2020. године.


У складу са овом наредбом, ограничава се окупљање на свим јавним местима у затвореном и
отвореном простору на 5 особа, уз обавезно ношење заштитне опреме (хигијенских маски и рукавица) и одржавање дистанце између особа од најмање 1,5м (најмање 4м2 по особи).


Приликом организовања групног лова, а поштујући наведену Наредбу, корисници ловишта посебно морају да воде рачуна о следећем:


1. На једном зборном месту (јавно место, место окупљања), не сме да се нађе више од 5 ловаца, укључујући и груповођу. Ово такође значи да на једној дозволи ни у ком случају не сме да се нађе уписано више од 5 ловаца, укључујући и груповођу;

 

2. Ловци су дужни да на зборном месту носе заштитну опрему и да не долазе у блиски контакт међусобно;


3. Корисник ловишта је дужан да, у складу са горе наведеним, уколико тако захтева ситуација на терену, именује додатан број груповођа, као и да одреди додатан број зборних места.

 

4. Корисник ловишта је дужан да обавести груповође и остале учеснике у лову о овој Наредби, као и да апелује на све да се прописане мере што више поштују.

 

Срдачан ловачки поздрав, ДОБАР ПОГЛЕД!

 

У Крагујевцу,                                                             Ловачки савез
10.11.2020. године                                                  Централне Србије

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU