Vesti


ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛСЦС

Седница Управног одбора ЛСЦС-а   Седница Управног одбора Ловачког савеза Централне Србије, којом је председавао Томица Радосављевић, у присуству представника Надзорног одбора и Дисциплинске комисије, као и председника Скупштине Уроша Ђоковића, одржана је 14. септембра 2023. године.

   После усвајања Пословника о раду Управног одбора, највише пажње присутни су посветили разматрању Предлога измена и допуна Закона о ловству, али и о Закону о оружју и муницији, са освртом на даље активности и положај ловаца, после усвајања ових нових законских прописа.

   Током расправе указано је на добру организованост и велику одговорност ловаца, те ће највећи проблем за ловство бити мораторијум од две године за набавку оружја, чиме су млади ловци доведени у лош положај али и ловачка удружења која не могу примати нове младе ловце. Тиме је и предложено да се настави са даљим прикупљањем потписа ловаца за предложене законске промене.

   Зато је донета једногласна одлука Управног одбора да се у име 18.000 ловаца затражи укидање мораторијума како би ловачка удружења могла да и даље успешно функционишу, која су као и до сада веома добро организована и безбедносно веома стабилна.

Током расправе указано је и на друга битна питања као што су: обавезност лиценце, велика папирологија код организације лова, коришћење оружја код ловочувара, организација прегледа ловаца на четири године, и низ других питања.

   За секретара Ловачког савеза Централне Србије изабрана је Ксенија Зимоњић а за председника Дисциплинске комисије Милан Пецић из Ћуприје.

Св. М.

Седница Управног одбора ЛСЦС-а Седница Управног одбора ЛСЦС-а
 
 

 

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU