Vesti


ВРЕМЕ ЛОВАЧКИХ ГУЛАША

Време ловачких гулаша    Ловачка удружења, ловачке секције, групе ловаца и други ловни активисти Ловачког савеза Централне Србије, сваке године организују такмичења у припремању ловачких гулаша и других ловачких специјалитета. Уз окупљање ловаца и организацију оваквих дружења ловци доприносе бољем упознавању, размени искустава и наравно такмичењу.

   Једно такво такмичење одржано је протеклог викенда,у организацији ловаца Лужница, који су део Ловачке секције „Собовица“ у оквиру Ловачког удружења „Шумадија“.

   Ово надметање дванаест екипа у припремању ловачког гулаша, под називом „Златни котлић Ризница 2023. Лужнице“, осим такмичара окупило је и велики број ловаца али и мештана овог и суседних места.

   Како нам је рекао председник ове Ловачке секције Милош Миленковић, задовољство је видети овај број такмичара и ловаца јер оваква надметања дају подршку лову и ловству у овим временима.

Време ловачких гулаша
    Ово такмичење „мајстора гулаша“ отворио је Света Маџаревић, мештанин и ловни радник овог краја, а кување гулаша надгледао је Марко Јешић, из Ловачког савеза Централне Србије, у својству председника Оцењивачког жирија. Све екипе припремиле су добре гулаше а за победника је проглашена екипа „Весели Шумадинци“.




<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU